Arrangementen

Paintball inclusief barbecue, workshop en/of overnachting!

Paintballgames

Paintball kan op veel verschillende manieren gespeeld worden.

De meest gespeelde game is “verover de vlag” waarbij je met twee teams tegen elkaar speelt. Het doel van dit spel is: Ga er op uit en verover de vlag van de tegenstander, terwijl je jouw eigen vlag beschermt. Tegelijkertijd probeer je spelers van de tegenpartij uit te schakelen door hen met een verfballetje te raken. Een speler die uitgeschakeld is, kan het volgende spel weer meedoen. Eén spel duurt ongeveer 20 minuten en de totale speelduur bedraagt ongeveer 3 uur. 

Tussen de spellen door worden pauzes ingelast zodat de spelers hun uitrusting kunnen controleren, verfballetjes bij kunnen vullen of even iets kunnen eten en drinken. Het controleren van de uitrusting en het bijvullen van de verfballetjes gebeurt altijd in de “veilige zone”.  Tijdens de pauzes moeten de paintballgeweren ook altijd in deze veilige zone blijven.

Spellen

Verover de vlag
Bij dit spel wordt de vlag in het midden van het veld geplaatst. Beide teams moeten zo snel mogelijk de vlag te pakken zien te krijgen. Als dit gelukt is, wordt het pas echt moeilijk, want nu moet de vlag nog naar de andere kant worden gebracht. Dit spel vergt veel samenwerking en overleg en is dus zeer geschikt voor de nodige teambuilding.

Bescherm de captain
Bij dit spel is het de bedoeling dat beide teams een captain beschermen. Dit spel is zeer geschikt om bijvoorbeeld twee bedrijfsafdelingen tegen elkaar te laten spelen. De captain (manager, afdelingshoofd) van ieder team krijgt een kleurige poncho aan en moet door zijn team beschermd worden. Het team dat als eerste de captain van het vijandelijke team af weet te schieten, heeft gewonnen.

Koning / Koningin van de dag
Dit spel is meestal de afsluiter van de dag. Het is ieder voor zich; het wordt dus niet in teamverband gespeeld. De winnaar is de speler die als laatste over blijft. Misschien ken je dit spel ook wel onder de naam: ‘Last man / woman standing’.

 

Val aan en verdedig
Eén team krijgt 5 minuten de tijd om zich over het hele veld te verstoppen en mag zich daarna niet meer verplaatsen, alleen nog maar verdedigen. Het andere team moet de tegenstanders zoeken en proberen uit te schakelen. Wie geraakt is, moet het speelveld verlaten.